KymiScenes

Kapellimestari Dmitri Slobodeniouk
Viulusolisti Pekka Kauppinen

Kymi Sinfonietta julkaisi kolmannen levynsä joulukuussa 2007 yhteistyössä Alba Records –levy-yhtiön kanssa. Levy koostuu Kymi Sinfoniettalle läheisen säveltäjän Uuno Klamin teoksista, mukana on myös ensilevytyksiä. Levyllä kuultavat teokset ovat Uuno Klamin Viulukonsertto op. 32 (toinen versio, 1954), Sarja jousiorkesterille, Sérénades joyseuses sekä Kohtauksia nukketeatterista (I Ouverture, II Kiinalainen kauppias, III Baletti, IV Prinsessa Ruusunen ja V Urhoollinen kenraali).

Klamin säveltämää viulukonserttoa pidetään merkittävimpänä suomalaisena viulukonsettona Sibeliuksen konserton jälkeen. Sarja jousiorkesterille kuuluu Klamin pienimuotoisempiin teoksiin, joita hän sävelsi pidempää valmistelua vaativien Kalevala-sarjan ja Psalmuksen lomassa. Hilpeä Sérénades joyseuses on sävelletty vuonna 1933, kokoonpanoon on liitetty puhaltimia, piano ja lyömäsoittimia.

Klami sävelsi myös paljon näyttämömusiikkia, mutta lajissaan ainoita ovat alun perin kahdelle pianolle vuonna 1925 syntyneet Kohtauksia nukketeatterista. Alkuperäisteos on sittemmin kadonnut, mutta Klamin sovitus viidestä kappaleesta pienelle orkesterille vuodelta 1931 on tallella.

Kapellimestari Dmitri Slobodeniouk on ollut Kymi Sinfoniettan päävierailija ja on tällä hetkellä Oulu Sinfonian taiteellinen johtaja. Hän suoritti Sibelius-Akatemian kapellimestaridiplomin parhain mahdollisin arvosanoin Sinfonia Lahden kanssa 2001 ja menestyi sekä ensimmäisessä pohjoismaisessa Jorma Panula –kapellimestarikilpailussa 1999 että kansainvälisessä Donatella Flick –kilpailussa Lontoossa 2002. Slobodeniouk on myös Korsholman musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

Viulisti Pekka Kauppinen valmistui Sibelius-Akatemiasta poikkeuksellisen kiittävin arvosanoin keväällä 1994. Hän voitti Kuopion viulukilpailut 1989 ja sijoittui finaaliin vuoden 1990 Sibelius-viulukilpailuissa. Kauppinen on Helsingin kaupunginorkesterin konserttimestari ja esiintyy ahkerasti kamarimuusikkona, omin konsertein sekä eri orkestereiden solistina. Klamin viulukonserton Kauppinen on soittanut Kymi Sinfoniettan lisäksi myös Tampereen, Turun ja Helsingin kaupunginorkesterien solistina.