Huilu, äänenjohtaja

Auli Kontinen

Aloitin huilunsoiton vasta 13-vuotiaana. Takana oli viitisen vuotta piano- ja nokkahuilutunteja yksityisellä opettajalla. Halusin musiikkiopistoon, ja koska pääsykokeissa sanottiin, että piano-oppilaaksi oli tungosta, arvelin että kannattaisi valita jokin muu soitin... ehkä jokin puhallin? Huilua olin sentään kerran pitänyt kädessäni, joten laitoin rastin ruutuun. Pari vuotta myöhemmin tiesin jo haluavani soittaa ammatikseni.

Opiskelin Sibelius-Akatemiassa 1985-93 opettajinani Petri Alanko ja Mikael Helasvuo. Siinä välillä vietin vuoden Pariisissa (1992) Raymond Guiot'n huiluluokalla. A-tutkinnon suoritettuani valmistuin Akatemiasta 1993.

Ensimmäinen oikea orkesterityöni oli äänenjohtajan sijaisuus Oulun kaupunginorkesterissa 1993-94. Orkesterissa soittaminen oli kaikkea sitä, mistä olin uneksinut ja vielä paljon muutakin. Syksyllä 1994 sain äänenjohtajan paikan Kotkan kaupunginorkesterista. Keväällä 2004 palasin pitkän tauon jälkeen takaisin töihin sillä välin Kymi Sinfoniettaksi muuttuneeseen orkesteriin. Tauon aikana ehdin saada kaksi lasta.

Soitan paljon kamarimusiikkia ja toimin aktiivisesti mm. uuteen musiikkiin keskittyvässä Zagros Ensemblessä.

Soittimet:

 

Huilu: Brannen-Cooper (kultaa, 14 kt)
Suukappale: J. R. Lafin (kultaa, 18 kt)
Huilu: Powell (grenadillapuuta)
Piccolo: Ph. Hammig
Alttohuilu: Yamaha (kultapronssia)