Klarinetti

Csaba Rajnai

Klarinetisti Csaba Rajnai on kotoisin Unkarista. Hän aloitti musiikin opiskelunsa Sopronissa Unkarissa ja valmistui v. 1991 klarinetin ja musiikinteorian opettajaksi Ferenc Liszt –musiikkikorkeakoulusta Györistä. Samana vuonna Rajnai jatkoi opintojaan Suomessa Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Paavo Lampinen ja Anna-Maija Korsimaa. Hän valmistui v. 1998 musiikin maisteriksi.

Csaba Rajnai on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina useissa Euroopan maissa, mm. Unkarissa, Suomessa, Itävallassa, Italiassa, Saksassa ja Ruotsissa. Vuodesta 1992 hän toimi Kouvolan kaupunginorkesterin klarinetin äänenjohtajana. Kotkan ja Kouvolan kaupunginorkestereiden yhdistymisen myötä v. 1999 hän siirtyi Kymi Sinfoniettaan klarinetin äänenjohtajaksi.

Vuonna 2006 Csaba Rajnai kantaesitti Krzysztof Dobosiewiczin vuosina 2002-2005 sävelletyn teoksen Klarinettokonsertto nro 1, jonka Dobosiewicz on omistanut Csaba Rajnaille. Vuonna 2013 hän teki solistidepyyttinsä Budapestin kevätfestivaalilla Budapest Jazz Orchestran vieraana ohjelmassa mm. Stravinskyn Ebony konsertto. Konsertista Unkarin Valtion Radio teki live -nauhoituksen.