I-viulu, 2. konserttimestari

Linda Fogelsone

Viulisti Linda Fogelsone (s. 1987) on kotoisin Latviasta, missä hän aloitti viulunsoiton opintonsa Emil Darzins -musiikkikoulussa Riiassa opettajanaan Ludmila Girska, mutta on asunut vuodesta 2006 Suomessa opiskellen viulunsoittoa ensin Turun musiikkiakatemiassa ja vuodesta 2007 Sibelius-Akatemiassa Alexander Vinnitskin johdolla. Fogelsone valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2015, ja piti ensi konserttinsa vuonna 2016. Fogelsone on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan Mikhail Kopelman , John Kane, Andrea Duka-Löwenstein, Daniela Rizova, Attila Fyzessery ja Marina Kesselman. Fogelsone on myös soittanut paljon kamarimusiikkia eri yhtyeissä opettajinaan mm. Tuija Hakkila, Marko Ylönen, Jouko Laivuori, Charles Castlemann, Georg Hamann, Felix Gottlieb, Alexander Rudin, Erkki Lahesmaa, Timo Hanhinen, Olaf Adler ja Janis Rinkulis.

Vuonna 2009 hän voitti kolmannen palkinnon viidennessä kansainvälisessä Beethoven -kilpailussa Itävallassa. Vuonna 2011 Fogelsone voitti ensimmäisen palkinnon sekä instituutin palkinnon Crescendo Summer Institute of the Arts -festivaalilla. Palkintoon kuului esiintyminen Kievin sinfoniaorkesterin solistina Tallinnan Nokia-salissa kesällä 2012. Linda Fogelsonella on myös ollut soolo- ja kamarikonsertteja Latviassa, Virossa, Suomessa, Iso-Britanniassa, Tsekissä, Itävallassa ja Unkarissa.

Elokuussa 2013 Fogelsone aloitti II-viulun äänenjohtajana Kymi Sinfoniettassa. Vudesta 2015 lähtien hän on toiminut 2. konserttimestarina.