Alttoviulu

Valerijs Avramenko

Valmistuin Rezeknen konservatoriosta (Latvia) pääaineenani viulun ja alttoviulun soitto ja myöhemmin Latvian Musiikkiakatemiasta pääaineenani alttoviulu. Jatkoin opintojani Moskovan Gnesin musiikki-instituutissa pääaineinani alttoviulu sekä jousikvartetti, opettajanani maineikkaan Borodin-kvartetin sellisti Valentin Berlinsky.

Olin 13 vuotta jäsenenä Riga String Quartetissa, joka konsertoi Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa sekä voitti kansainvälisen kvartettikilpailun "Prahan kevät" -festivaalilla 1988.

Orkesterinjohtoa olen opiskellut Riiassa ja Wienissä Alfred Scholzin oppilaana. Toimin Latviassa kamariorkesterin johtajana ja konsertoin orkesterin kanssa mm. Norjassa, Italiassa ja USA:ssa. Orkesteri myös äänitti CD:n ranskalaisen saksofonistin Jean-Pierre Baragliolin kanssa. Olen toiminut myös Baltian maiden nuoriso-orkesterin kapellimestarina Hampurissa. Olen opettanut alttoviulun soittoa, kamarimusiikkia ja kvarterttisoittoa sekä toiminut kapellimestarina "Opus America" -festivaalilla Dallasissa ja "Music Mountains" -festivaalilla New Mexicossa USA:ssa. Olen työskennellyt mm. Pinchas Zukermanin, Lynn Harrelin ja Tokio String Quartetin kanssa.

Ennen siirtymistäni Kymi Sinfoniettan alttoviulistiksi soitin Kouvolan kaupunginorkesterissa.

Opetan Pohjois-Kymen musiikkiopistossa viulun ja alttoviulun soittoa sekä toimin opiston kamariorkesterin ja Vox Musicae -orkesterin kapellimestarina. Olen myös aktiivisesti mukana Pohjois-Kymen musiikkiopiston oopperaluokan produktioissa. Tein orkesterisovitukset ja toimin kapellimestarina Mozartin Taikahuilu (2000) ja Don Giovanni (2002) -oopperoissa sekä Verdin Naamiohuvit-oopperassa (2004).