KYMI SINFONIETTA ESIINTYY ETÄNÄ VARHAISKASVATUKSESSA OLEVILLE LAPSILLE KOTKASSA JA KOUVOLASSA LAPSEN OIKEUKSIEN VIIKOLLA

18.11.2020

Kymi Sinfonietta on esiintynyt perinteisesti vuosittain sadoille päiväkotilaisille ja koululaisille päiväkonserttien ja perinteisten lastenkonserttien muodossa Kouvolassa ja Kotkassa - sekä konserttisaleissa että niiden ulkopuolella. Orkesterin yleisötyö ja jalkautumistoiminta on ollut valtakunnallisestikin tarkasteltuna poikkeuksellisen laajaa ja konsertit ovat olleet todella toivottuja. Vaikka tämänkaltainen lähikonsertointi ja jalkautumistoiminta on ollut lasten ja vanhusten osalta koronavirustilanteen vuoksi jäissä maaliskuusta lähtien, on orkesteri kuitenkin halunnut huomioida nämä ryhmät etäkonserttien ja -toiminnan avulla. Nyt orkesteri on ideoinut lastenkonserttikokonaisuuden, joka toteutetaan etänä. Video on Kotkan ja Kouvolan kaupunkien varhaiskasvatusyksiköiden käytössä viikolla 47, jolloin vietetään myös lapsen oikeuksien viikkoa.

Etälastenkonsertin ohjelman on ideoinut ja sovittanut Kymi Sinfoniettan trumpetisti Laura Vaittinen, kokoonpanona on orkesterin vaskitrio, jossa soittavat Vaittisen lisäksi käyrätorvistit Henriikka Teerikangas ja Janne Laine. Konsertin ohjelma koostuu mitä ihastuttavimmista kappaleista, kuten Pikku Kakkosen tunnussävelmä, Kissankulman kauhu, Jos sun lysti on, Rosvolaulu ja Jumppalaulu. Idean äiti, Laura Vaittinen juontaa konsertin helpostilähestyttävään ja innostavaan tyyliinsä. Konsertin kappaleet on valittu niin, että lapset pääsevät myös laulamaan ja leikkimään mukana.

Kymi Sinfoniettan päiväkoti- ja lastenkonsertit ovat olleet monelle lapselle ensimmäinen kokemus elävästä musiikista. Tällä on ollut suuri merkitys myös orkesterin muusikoille, joille on ollut todella antoisaa pystyä tarjoamaan lapsille tämänkaltainen lähelle tuotu elämys. Lasten reaktiot ja palaute ovat aitoja ja välittömiä, mikä tekee heille suunnatuista konserteista erityisen jännittäviä ja ihania myös esiintyjille. Lohduttavaa on se, että luovuutta monipuolisesti käyttäen etäyhteydet ja käytettävissä oleva tekniikka mahdollistavat musiikin viemisen lasten ulottuville myös vallitsevassa koronatilanteessa.