TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

21.02.2022

TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA (päivitetty 6.5.2022)

Loppukevät 2022

YLEISÖTURVALLISUUS KORONAVIRUSPANDEMIAN AIKANA KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

Kuulijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeitä. Teemme kaikkemme, että olosuhteet konserttitilanteessa ovat mahdollisimman turvalliset sekä yleisölle, esiintyjille ja henkilökunnalle, ja että saamme kaikki nauttia jälleen elävästä musiikkielämyksestä turvallisin mielin. Noudatamme viranomaisten sekä esiintyvien taiteen alojen kattojärjestöjen tekemiä ohjeita ja suosituksia konserttien erityisjärjestelyistä korona-aikana ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 18.2.2022 voimaan tulleen päätöksen mukaisesti Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella ei ole voimassa yleisörajoituksia. Konserttiemme yleisökapasiteettia on kuitenkin vähennetty konserttisaleissa, jotta kuulijat pystyvät tarvittaessa pitämään riittävän etäisyyden toisiinsa. Konsertteja on yksi illan aikana ja ne ovat normaalipituisia. Konsertteihin sisältyy myös väliaika.

Toivomme kaikkien kuulijoidemme huomioivan seuraavat ohjeistukset. Huolehditaan yhdessä turvallisuudesta!

YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

TULETHAN VAIN TERVEENÄ

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet flunssan tai koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi toiseen konserttiin (orkesteritoimisto, puh. 05 234 4891).

RIITTÄVÄN ETÄISYYDEN PITÄMINEN TOISIIN KUULIJOIHIN, JONOTUS JA HISSIEN KÄYTTÄMINEN

Konserttiemme yleisökapasiteettia on vähennetty, jotta riittävien etäisyyksien noudattaminen ja lähikontaktien välttäminen on kuulijoiden osalta tarvittaessa mahdollista. Mikäli haluat enemmän etäisyyttä toisiin asiakkaisiin ja vaihtaa paikkaa, otathan yhteyttä henkilökuntaan. Toisiin asiakkaisiin tulee pitää riittävä etäisyys mm. jonotettaessa sisälle konserttitaloihin, lipunmyyntitiskillä, saliin mennessä, WC-tiloissa käydessä, väliajalla ollessa ja hissiä käytettäessä. Etäisyydet tulee säilyttää myös salista ja konserttitalolta poistuessa. Riittävien etäisyyksien toteutumista valvotaan. Pyydämme myös huomioimaan, että hissiä voi käyttää yksi henkilö kerrallaan tai samaan seurueeseen kuuluvat henkilöt (esim. pariskunnat).

KASVOMASKIT

Suosittelemme edelleen kasvomaskien käyttöä konserteissamme, mutta emme vaadi tätä kuulijoiltamme. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko konserttikäynnin ajan (jo ulko-ovelta lähtien). Mikäli unohdat ottaa kasvomaskin mukaan, on niitä tarjolla lipunmyyntitiskillä.

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA

Suosittelemme käsidesin käyttöä varsinkin konserttitaloon sisälle tultuasi, yleisiä pintoja koskettuasi sekä WC-käynnin jälkeen. Konserttitaloilla on tarjolla käsidesiä useammassa eri pisteessä.

Muistathan myös oikeaoppisen yskimishygienian (suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin).

HENKILÖKUNTA

Henkilökunnalla on käytössään kasvomaskit ja/tai kasvovisiirit sekä kertakäyttökäsineet. Lipunmyyntipiste on suojattu pleksilevyllä.

KORONAVILKKU-SOVELLUS

Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa suositellaan. Huomioithan kuitenkin, että puhelin tulee olla äänettömällä konserttitilanteessa. Lisätietoa Koronavilkusta: https://koronavilkku.fi/


LIPUT: TURVALLINEN LIPPUJEN OSTAMINEN & ASIAKASTIETOJEN KERÄÄMINEN

Konsertteihin myydään vain paikkanumeroituja kertalippuja (lukuunottamatta Meriniemen konsertin lippuja). Konserttien yleisökapasiteettia on vähennetty, jotta riittävien etäisyyksien toteuttaminen on tarvittaessa mahdollista.  

Huom! Koronavirusepidemian vuoksi orkesteri kerää lipunmyyntitilanteessa poikkeuksellisesti kaikkien asiakkaiden yhteystiedot mahdollisen poikkeusviestinnän (esim. peruutusten) ja mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen vuoksi. Toivomme, että tämä käy kaikille asiakkaille.

 • Ticketmaster (ensisijainen): Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta (www.ticketmaster.fi, käsittelykulut sis. lipun hintaan, tilausmaksu 1 €/ ostos). Puhelinneuvontaa on tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta, puh. 05 234 4891.
 • Muut ennakkomyyntipaikat:
  Tarvittaessa lipun voi lunastaa seuraavista ennakkomyyntipaikoista:
  • orkesteritoimistosta, avoinna ma-pe klo 10-12 ja 13-15 (Kotkankatu 7, Kotka)
  • tiistaisin klo 11-16 Kouvolan Manskin pisteestämme (Kauppalankatu 6-8, Kouvola)
  • Kuusankoskitalon lipunmyynnistä (avoinna ma ja pe klo 12-16, ke klo 12-18)
  • KooKoon toimiston (ti-to klo 10-16) lipunmyynnistä
  • konserttitalojen lipunmyyntitiskiltä tuntia ennen konserttia

Suosittelemme korttimaksua (lähimaksu) käteisen sijaan.

Noudatathan ennakkomyyntipaikoissa riittäviä etäisyyksiä toisiin asiakkaisiin ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

KONSERTTIIN SAAPUMINEN & LÄHTEMINEN

VAATESÄILYTYS

Vaatesäilytys on käytössä konserteissamme. Pyydämme noudattamaan riittäviä etäisyyksiä ja välttämään lähikontakteja vaatesäilytykseen jonottaessa.

KÄSIOHJELMAT

Käsiohjelmat ovat jaossa mm. lipunmyyntitiskillä ja aulatiloissa konserteissa.

KONSERTTISALI

Konserttien yleisökapasiteettia on edelleen vähennetty, jotta kuulijoiden on mahdollista pitää riittävät etäisyydet toisiin asiakkaisiin tarvittaessa. Liput ovat paikkanumeroituja (paitsi Meriniemen konsertissa). Konserttisaleihin mennessä käytetään useaa eri ovea ruuhkien välttämiseksi. Käytössä on pidennetty saapumisaika konserttisaleihin, joiden ovet aukeavat 30 minuuttia ennen konserttia.

Omaa, numeroitua istumapaikkaa ei saa vaihtaa, ellei halua kasvattaa etäisyyttä toiseen asiakkaaseen. Ota tällöin yhteyttä henkilökuntaan. Kausikorttilaisia on ohjeistettu/ohjeistetaan istumapaikoista (riittävä etäisyys) erikseen.

Konserttisaleihin mennessä ja sieltä poistuessa tulee noudattaa riittäviä etäisyyksiä ja välttää lähikontakteja.

TAUKO & KONSERTIN KESTO

Konserteissamme on väliaika. Pyydämme väliajalla huomioimaan riittävän etäisyyden säilyttämisen toisiin kuulijoihin. Konsertit ovat normaalikestoisia.

KAUSIKORTIT

Kausikorttilaisia on informoitu alkukevään peruuntuneiden konserttien lippuhyvityksistä ja istumajärjestelyistä (turvavälit) tulevissa livekonserteissa.

TERVETULOA!

Pian pääset nauttimaan elävästä musiikista - sydämellisesti tervetuloa!