Outi van Treeck
Outi van Treeck
Flute

Outi van Treeck on tamperelaislähtöinen huilisti ja orkesterimuusikko.  
 
Outi van Treeck syntyi 80-luvulla seitsenlapsisen perheen keskimmäiseksi. Perheen kaikki  lapset harrastivat musiikkia. Outin soitinpolku kulki nokkahuilun ja pianon kautta poikkihuiluun.  Matkalla muusikkouteen merkityksellisiä olivat niin Tampereen musiikkiluokat, Tampereen  konservatorio, sekä jokakesäiset musiikkileirit ja orkesterikurssit ympäri Suomea ja Eurooppaa.
 
Outi aloitti ammattiopintonsa Tanskan Odensessa Carl Nielsen Akatemiassa. Myöhemmin hän  siirtyi Sibelius-Akatemiaan, josta valmistui Musiikin maisteriksi vuonna 2007. Matkan varrella Outi opiskeli vielä Salzburgin Mozarteumissa kuuluisan Michael Martin-Koflerin huiluluokalla ja täydensi huilun- ja pikkolonsoiton opintojaan Lontoossa Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan Rahaston tuella.
 
Outi on vieraillut avustajana ja sijaisena suurimmassa osassa suomalaisia  ammattilaisorkestereita. Erityisen tutuiksi ovat tulleet pääkaupunkiseudun orkesterit, kuten  Radion Sinfoniaorkesteri ja Suomen Kansallisoopperan orkesteri. Ensimmäinen vakituinen orkesterimuusikon pesti oli Oulu Sinfoniassa, jossa Outi toimi huilun varaäänenjohtajana  2007-2010. Outi soittaa myös kamarimusiikkia monissa eri kokoonpanoissa. Erityisesti  musiikkityyleistä Outin sydäntä lähellä on barokkimusiikki ja
italialainen 1800-luvun huilumusiikki.
 
Vapaa-ajallaan Outi harrastaa juoksua, pilatesta ja uintia. Kiinnostuksen kohteita ovat myös  matkustelu, kielet ja kuttuurihistoria.