Dimas Ruiz Santos
Dimas Ruiz Santos
Oboe

Oboisti Dimas Ruiz Santos on syntynyt Infantesissa, Espanjassa vuonna 1980. Hän on työskennellyt Kymi Sinfoniettan oboen äänenjohtajana vuodesta 2018 lähtien. Sitä ennen hän toimi oboistina Kuopion kaupunginorkesterissa vuosina 2014 - 2018.

Dimas valmistui Madridin kuninkaallisesta konservatoriosta oboistiksi ylimmin arvosanoin ja jatkoi opintojaan Göteborgin yliopistossa, jossa hän suoritti maisterintutkinnon orkesterisoitossa.  Hänen opettajinaan toimivat Juan Carlos Báguena ja Mårten Larsson. Vuonna 2006 Dimas nimitettiin oboen opettajaksi Madridin konservatorioon.

Dimas on esiintynyt solistina useiden orkestereiden kanssa Suomessa ja ulkomailla. Hän on ensiesittänyt useiden säveltäjien teoksia, mm. Fernando Velázquez, Jenny Hettne, Herbert Lindholm, Manuel Tevar ja Pablo Berlanga. Dimas toimii myös kapellimestarina ja on johtanut useita orkestereita Suomessa ja Espanjassa sekä mm. Lontoon kuninkaallista filharmoniaa, jonka kanssa hän ja Abraham Cupeiro levyttivät keväällä 2020 Warner Musicilta ilmestyvän levyn. Karhulan Läntisen Soittokunnan kapellimestarina hän on toiminut vuodesta 2019 lähtien.