TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

YLEISÖTURVALLISUUS KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA
KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

Kuulijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeitä. Teemme kaikkemme, että olosuhteet konserttitilanteessa ovat mahdollisimman turvalliset sekä yleisölle, esiintyjille ja henkilökunnalle, ja että saamme kaikki nauttia jälleen elävästä musiikkielämyksestä turvallisin mielin. Noudatamme viranomaisten sekä esiintyvien taiteen alojen kattojärjestöjen tekemiä ohjeita ja suosituksia konserttien erityisjärjestelyistä korona-aikana ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Konserttiemme yleisömääriä on rajattu, ja yleisön turvaetäisyyksistä konserttisaleissa huolehditaan katsomojärjestelyillä. Niinä iltoina, jolloin on kaksi konserttia, järjestetään ne klo 17 ja 20, yhden konsertin iltana konsertti alkaa klo 19. Konsertit ovat runsaan tunnin mittaisia, väliaikaa ei ole.

Toivomme kaikkien kuulijoidemme huomioivan seuraavat ohjeistukset. Huolehditaan yhdessä turvallisuudesta!


YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

TULETHAN VAIN TERVEENÄ

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet flunssan tai koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi toiseen konserttiin (orkesteritoimisto, puh. 05 234 4891).

TURVAVÄLIT JA JONOTUS

Muistathan turvavälit: henkilöiden väliin tulee jäädä 1-2 metrin turvaväli mm. jonotettaessa sisälle konserttitaloihin, lipunmyyntitiskillä, saliin mennessä, WC-tiloissa käydessä ja hissiä käytettäessä. Turvavälien toteutumista valvotaan.

MASKIT

Konserteissamme on voimassa vahva suositus kasvomaskin käyttöön viranomaissuositusten (Kymsote) mukaisesti (koskee kaikkia yli 50 hengen yleisötapahtumia ja joukkokokoontumisia niin sisällä kuin ulkona). Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko konserttikäynnin ajan (jo ulko-ovelta lähtien). Kasvomaskeja on myynnissä 1 euron hintaan lipunmyyntitiskillä.

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA

Suosittelemme käsidesin käyttöä varsinkin konserttitaloon sisälle tultuasi, yleisiä pintoja koskettuasi sekä WC-käynnin jälkeen. Konserttitaloilla on tarjolla käsidesiä useammassa eri pisteessä.

Muistathan myös oikeaoppisen yskimishygienian (suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin).

TEHOSTETTU SIIVOUS & HENKILÖKUNTA

Konserttisaleja ja muita yleisiä tiloja siivotaan tehostetusti ennen konsertteja ja konserttien väleissä. Konserttisalin istuimet, kahvat yms. desinfioidaan kahden konsertin välissä.

Henkilökunnalla on käytössään kasvomaskit ja/tai kasvovisiirit sekä kertakäyttökäsineet. Lipunmyyntipiste on suojattu pleksilevyllä.

KORONAVILKKU-SOVELLUS

Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa suositellaan. Huomioithan kuitenkin, että puhelin tulee olla äänettömällä konserttitilanteessa. Lisätietoa Koronavilkusta: https://koronavilkku.fi/


LIPUT: TURVALLINEN LIPPUJEN OSTAMINEN & ASIAKASTIETOJEN KERÄÄMINEN

Konsertteihin myydään vain paikkanumeroituja kertalippuja. Samaan seurueeseen kuuluvat kaksi henkilöä (esim. pariskunnat ja ystävät) voivat ostaa viereiset paikat, mutta muutoin etäisyys toiseen kuulijaan on noin 1,5 metriä konserttisalissa.

Huom! Koronavirusepidemian vuoksi orkesteri kerää lipunmyyntitilanteessa poikkeuksellisesti kaikkien asiakkaiden yhteystiedot mahdollisen poikkeusviestinnän (esim. peruutusten) ja mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen vuoksi. Toivomme, että tämä käy kaikille asiakkaille.

  • Ticketmaster (ensisijainen): Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta (www.ticketmaster.fi, käsittelykulut sis. lipun hintaan, tilausmaksu 1 €/ ostos). Puhelinneuvontaa on tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta, puh. 05 234 4891.
  • Muut ennakkomyyntipaikat: Tarvittaessa lipun voi lunastaa ennakkomyyntipaikoista: orkesteritoimistosta ma-pe klo 10-12 ja 13-15:  (Kotkankatu 7, Kotka), tiistaisin klo 11-16 Kouvolan Manskin pisteestämme (Kauppalankatu 6-8, Kouvola) Kuusankoskitalon (ma ja pe klo 12-16, ke klo 12-18), KooKoon toimiston (ti-to klo 10-16) lipunmyynnistä ja konserttitalojen lipunmyyntitiskiltä tuntia ennen konserttia. Suosittelemme korttimaksua (lähimaksu) käteisen sijaan.

Noudatathan ennakkomyyntipaikoissa turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.


KONSERTTIIN SAAPUMINEN & LÄHTEMINEN

KONSERTTITALOJEN KAHVILAT

Konserttitalojen kahvilat/ravintolat (ravintola Vausti ja kahvila Valkama) ovat auki konserttiyleisölle ennen ja jälkeen konsertin (ravintoloilla omat ohjeet koronavirustartunnan välttämiseksi).

VAATESÄILYTYS

Vaatesäilytystä ei ole käytössä konserteissa, vaan ulkovaatteet otetaan mukaan konserttisaliin.

KÄSIOHJELMAT

Konsertin käsiohjelma on jaettu valmiiksi istuimille.

KONSERTTISALI

Konserttiyleisöön otetaan 112–130 henkilöä riippuen konserttipaikasta. Liput ovat paikkanumeroituja. Konserttisaleihin mennessä käytetään useaa eri ovea ruuhkien välttämiseksi. Salit on jaettu neljään katsomolohkoon ja konserttilipusta löytyvät ohjeet siihen, mitä konserttisalin ovea kukin lohko käyttää sekä kellonaika, jolloin kyseisen lohkon sisäänpääsy aukeaa (sisääntulo on porrastettu). Etäisyys toiseen kuulijaan on noin 1,5 metriä salissa (poikkeukselliset istumapaikkajärjestelyt).

Pyydämme huomioimaan, että omaa istumapaikkaa ei saa vaihtaa tai tuolia siirtää.

Konserttisaleihin mennessä ja sieltä poistuessa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä.

VÄLIAIKA & KONSERTIN KESTO

Väliaikaa ei ole. Konserttien kesto on runsas tunti.


KAUSIKORTTEJA EI MYYNNISSÄ

Konsertteihin myydään vain paikkanumeroituja kertalippuja, sillä vallitsevan tilanteen vuoksi kausikorttien myyminen ei ole mahdollista (vanhat kausikorttipaikat huomioidaan kuitenkin tulevaisuutta ajatellen, eli kun kausikorttimyynti on jälleen mahdollista).

TERVETULOA!

Pian pääset nauttimaan elävästä musiikista - sydämellisesti tervetuloa!