KLAMI-ILTAMAT: Uuno Klami 120 vuotta! Yhteistyössä: Kymi Sinfonietta ja Uuno Klami -seura

Syksy 2020
Kotkan konserttitalo
Ohjelma

Uuno Klami:

Pianokvartetto D-duuri

Berceuse viululle ja pianolle

Souvenir, valssi viululle ja jousikvartetille

Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle

Humoresque, op. 36, No. 1

Chanson triste, op. 36, No. 2

Valses lentes et amoureuses 

Säveltäjä Uuno Klami olisi täyttänyt 120 vuotta 20.9.2020. Juhlan kunniaksi Kymi Sinfonietta ja Uuno Klami -seura järjestävät yhteistyössä ihastuttavat Klami-iltamat Kotkan konserttitalolla torstaina 1.10.2020.

Pianisti, Uuno Klami -seuran puheenjohtaja Esa Ylönen ja Kymi Sinfoniettan muusikot esittävät virolahtelaislähtöisen Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hänen ihastuttavia kamarimusiikkiteoksiaan hyväntuulisissa konsertti-iltamissa! Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla harvoin esitettyjä Klamin pienimuotoisempia kappaleita ja kuulla niiden taustoista tässä juonnetussa konsertissa. Klamin musiikille omistautunut Esa Ylönen ja säveltäjä Eero Kesti ovat saaneet Klamin kamarimusiikkituotantoa laajemmin soittajien ulottuville editoituaan hänen teoksiaan (julkaisijana Fennica Gehrman). Konsertissa kuullaan mm. kaksi osaa Pianokvartetosta D-duuri, jota on pidetty Klamin parhaana opiskeluaikojen sävellyksenä sekä säveltäjän hauskimpiin teoksiin kuuluva Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle.  Mukana myös salonkimusiikin helmiä wieniläistunnelmin.

Uuno Klamin syntymäpäivää on juhlistettu myös Kymi Sinfoniettan ja Uuno Klami -sävellyskilpailun Facebook-kanavilla sunnuntaina 20.9.

Liput
Liput: 25/ 20/ 11 € (Juonnettu konsertti)