TUHAT VUOTTA IKUISTA RAKKAUTTA "Barokin ajan rakkauslauluja"

Syksy 2021
Kotkan konserttitalo
Kotkan konserttitalo
Kouvolan keskuskirkko
Kouvolan keskuskirkko
Liidaus
Raymond Cox
Solistit
Arianna Savall, sopraano ja barokki- eli kolmoisharppu
Petter Udland Johansen, tenori ja mandoliini
Ohjelma

 Barokin ajan ihanimmat rakkauslaulut

 

Ihana ilta kauniiden rakkauslaulujen ja virvoittavan barokki- ja renessanssimusiikin parissa. Harpunsoittaja, sopraano Arianna Savall on yksi arvostetuimmista barokkiharpisteista ja -laulajista maailmassa. Kuuluisien espanjalaisten barokin ajan musiikkiin erikoistuneiden gambisti Jordi Savallin ja laulajatar Montserrat Figuerasin tyttärenä Arianna imi tuon ajan musiikin esityskäytännät itseensä jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Opintojensa jälkeen hän musisoi ensin yhdessä vanhempiensa Hespèrion XXI -yhtyeessä, ja perusti vuonna 2008 oman yhtyeensä Hirundo Maris yhdessä norjalaisen multimuusikko Petter Udland Johansenin kanssa.

Petter Udland Johansen on laulaja, kapellimestari, säveltäjä ja instrumentalisti, joka liikkuu notkeasti musiikin tyylilajista toiseen. Hän on työskennellyt menestyksekkäästi mm. monessa kuuluisassa vanhan musiikin yhtyeessä.

Arianna ja Petter kertovat:

“Kuinka voi rakentaa musiikillisen sillan, joka ulottuu Hildegard von Bingenin keskiaikaisista näyistä renessanssi-ajan humanismin uudelleensyntymän kautta barokin mahtipontiseen, uskomattomaan maailmaan? Vastaus, jonka löysimme, on: Rakkaus! Rakkaus on ehkäpä kaunein asia, jonka ihminen voi kokea, ja silloin musiikki on aina täynnä Amorin nuolia.

Musiikki, jonka olemme valinneet tähän konserttiin, ei tuo esiin vain maallista rakkautta, vaan myös hengellistä, mystistä ja henkistä rakkautta, joka täyttyy ikuisen rakkauden kaipuusta. Kaiken keskiössä on kuitenkin rakastavaisten kiihkeä vuoropuhelu.

Meiltä on pyydetty myös tansseja italialaisen Tarantellan, espanjalaisen Folían sekä Chaconnen tapaan. Chaconne oli ehkä barokin ajan kuuluisin tanssi, joka inspiroi lukemattomia säveltäjiä. Me uskomme ja toivomme, että tämä ohjelma näyttää, kuinka ajatonta musiikki on! Vaikka se olisi menneiltä ajoilta, inhimilliset tunteet ja tarpeet eivät ole muuttuneet.

Petter Udland Johansen on sovittanut kuultavan musiikin Kymi Sinfoniettalle näitä konsertteja varten. Toivommekin, että tämä musiikillinen matka luo jotain täysin uutta, kunnioittaen silti vanhaa sekä nykyhetkessä syntyvää!”

Liput
25/ 20/ 11 €