Valokonsertti: RED HOUSE! AALTOJA! Huikeaa musiikki- ja valoenergiaa

Syksy 2021
Kotkan konserttitalo
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Piia Komsi, sopraano
Valosuunnittelija
Joonas Tikkanen
Ohjelma

Mark-Anthony Turnage: A Furious Fanfare
Lotta Wennäkoski: Hele
Unsuk Chin: Puzzles and Games oopperasta ‘Liisa Ihmemaassa’ sopraanolle ja kamariorkesterille
John Adams: Kamarisinfonia

 

Tämä ilta on huikea yhdistelmä vangitsevaa musiikillista kerrontaa, tunnelmaan heittäytyviä muusikoita ja valojen magiaa. Red House! – ja Aaltoja!-festivaalin konserttimme marsittaa esiin aikamme kirkkaimpia ja kiinnostavimpia musiikillisia ilmiöitä ja arvostetuimpia säveltäjiä. Kokonaisuus lähtee käyntiin todella energisellä latauksella, brittisäveltäjä Mark-Anthony Turnagen kiihkeällä fanfaarilla. Yhden maailmalla tunnetuimpiin säveltäjiin lukeutuvan Lotta Wennäkosken nopeasykkeinen Hele on Los Angelesin filharmonikoille sävelletty teos, jonka nimi viittaa paitsi musiikilliseen korukuvioon, myös kirkkauteen ja valoon.

Eteläkorealaisen säveltäjän Unsuk Chinin Puzzles and Games oopperasta ’Liisa Ihmemaassa’ pudottaa meidät kaninkolon kautta upeaan, Lewis Carrollin kielellisesti rikkaaseen taianomaiseen maailmaan. Avaimet tähän värikkääseen todellisuuteen meille tarjoaa ilmeikäs sopraano Piia Komsi. Pulitzer-palkitun säveltäjän John Adamsin kamarisinfonia virtaa rytmisesti eteenpäin kuin luonnon voima – tai animaatiohahmo Maantiekiitäjä, joka olikin kappaleen yksi innoittja. Tämä huikea teos tuo esiin myös soittajistomme monipuoliset virtuoosintaidot.

Konsertti-illan valaistus yhdistää musiikin, tilan ja draaman kaaren yhtenäiseksi visuaaliseksi kuluksi. Tilan arkkitehtoninen voima pääsee hengittämään musiikin tahtiin.

Joonas Tikkanen on monipuolinen valo-, video- ja lavastussuunnittelija. Tikkasen suunnittelutyötä on nähty lukuisissa näyttämötaiteen teoksissa ympäri Suomen sekä ulkomailla muun muassa Ruotsissa, Indonesiassa sekä Saksassa. Hän työskentelee aktiivisesti myös arkkitehtuurivalosuunnittelun parissa sekä installaatiotaiteilijana. Tikkasen estetiikka ammentaa abstraktiosta ja hän leikittelee usein perspektiiveillä ja illuusiolla.

Konsertti saattaa sisältää liikkuvia valoja.
Konsertti sisältyy Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden ”Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa” -kaupunkifestivaalin ohjelmaan.

Liput
25/ 20/ 11 €