TUHANNEN JA YHDEN YÖN TARINAT "Arttu Takalon sävellyksen kantaesitys"

Syksy 2021
Kotkan konserttitalo
Kuusankoskitalo
Kapellimestari
Erkki Lasonpalo
Solistit
Arttu Takalo, vibrafoni
Mongo Aaltonen, lyömäsoittimet
Ohjelma

Joonas Kokkonen:   
Il Paesaggio

Arttu Takalo:
Kaksoiskonsertto lyömäsoittimille ja vibrafonille, kantaesitys

(Kymi Sinfoniettan tilausteos)

Nikolai Rimski-Korsakov:
Šeherazade
(sov. Jani Kyllönen)

Vahvojen ja värikylläisten tunteiden ja tarinoiden konsertti! Konsertin aluksi kuultava Joonas Kokkosen mietiskeleväinen Il Paesaggio on syntynyt Tuusulanjärven maiseman ja taiteilijoiden innoittamana.

Kymi Sinfonietta tilasi kouvolalaislähtöiseltä multimuusikko ja säveltäjä Arttu Takalolta teoksen, joka saa nyt kantaesityksensä. Taidokkaana vibrafonistina tunnettu Arttu on tämän Kaksoiskonserton lyömäsoittimille ja vibrafonille yhtenä solistina, toisena solistina on monien arvostettujen yhtyeiden riveistä tuttu, laaja-alaisesti lyömäsoittimet hallitseva virtuoosi Tapio ”Mongo” Aaltonen.

Loistavana orkesterivärien käyttäjänä tunnetun venäläissäveltäjä Rimski-Korsakovin taianomaista ja pysäyttävää Šeherazadea ei ole aiemmin Kymenlaaksossa esitetty sen vaatiman suuren orkesterikokoonpanon takia, mutta nyt se saadaan kuultavaksemme Jani Kyllösen tekemänä sinfonietta-sovituksena. Tämän eksoottisista ’Tuhannen ja yhden yön saduista’ inspiraationsa ja juonensa ammentaneen teoksen herättää ansaitsemaansa hehkuun yksi kysytyimmistä suomalaiskapellimestareista, Erkki Lasonpalo.

Liput
25/ 20/ 11 €