Taiteellinen neuvonantaja

Virolaisen Olari Eltsin ura lähti nousukiitoon hänen voitettuaan ensimmäisen palkinnon sekä kansainvälisessä Jorma Panula -kapellimestarikilpailussa 1999 että kansainvälisessä Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa 2000. Elts toimi Latvian kansallisen sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina 2001–06 ja Orchestre de Bretagnen taiteellisena neuvonantajana 2006-12. Vuonna 2007 Elts nimitettiin sekä Skotlannin kamariorkesterin että Viron kansallisen sinfoniaorkesterin päävierailijaksi. Hän jatkaa yhä Viron kansallisen sinfoniaorkesterin päävierailijana. Vuosina 2011–14 Elts oli Helsingin kaupunginorkesterin päävierailija.

Olari Elts on kehittänyt ja jatkanut yhteistyötään myös useiden muiden orkestereiden kanssa eri puolilla maailmaa. Elts on tehnyt vuosien ajan läheistä yhteistyötä mm. virolaissäveltäjä Erkki-Sven Tüürin kanssa. Elts on levyttänyt Ondine-levymerkillä useita Erkki-Sven Tüürin teosten levytyksiä, viimeksi Tapiola Sinfoniettan kanssa. Virolaissäveltäjä Heino Ellerin sävellysten levytysprojekti jatkuu Viron kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Myös Eltsin ja Helsingin kaupunginorkesterin Brahmsin sovitusten levytys vuodelta 2016 on saanut loistavat arviot.

Olari Elts perusti nykymusiikki-yhtye NYYD Ensemblen ja toimi sen johtajana. Eltsillä on ilmiömäinen kyky luoda kekseliäitä ja mielenkiintoisia konserttiohjelmakokonaisuuksia. Elts on tehnyt myös merkittäviä, eri genrerajat ja taiteenlajit ylittäviä projekteja yhteistyössä esimerkiksi teatteritaidepuolen kanssa.

Lue lisää:
www.olarielts.com
Olari facebookissa