KYMI SINFONIETTA ILAHDUTTAA KUULIJOITAAN VERKKOKONSERTEIN HUHTIKUUSSA - LUVASSA KIEHTOVAN ERILAISIA KOKONAISUUKSIA JA KEVÄTILOA

31.03.2021

Kymi Sinfoniettan konsertit elävän yleisön edessä on peruttu huhtikuun loppuun saakka Kymenlaakson koronavirustilanteen, eli leviämisvaiheen vuoksi. Orkesterin ohjelmistoon sisältyy kuitenkin huhtikuussa neljä kiehtovan erilaista verkkokonserttia, jotka kaikki striimataan suorina lähetyksinä. Ensimmäisenä vuorossa on jo perinteeksi muodostunut pääsiäiskonsertti, joka lähetetään verkossa torstaina 1.4. klo 19. Rauhalliseen pääsiäistunnelmaan laskeudutaan Haydnin lohdullisen valoisaa Vapahtajan seitsemän sanaa ristillä -teosta kuunnellen. Haydn sävelsi sen vuonna 1786, ja siinä jokaista Jeesuksen seitsemää viimeistä lausetta kuvaa kymmenen minuuttia kestävä, upea musiikki. Tämän lisäksi alussa on johdanto, ja teos päättyy Maanjäristykseen. Luvassa on siis mietiskelevää ja vaikuttavaa musiikkia.

Kymi Sinfoniettan konserttimestari Raymond Cox liidaa keskiviikon 14.4. klo 19 kauniin ja koskettavan ”Kuninkaita ja filosofeja” -konsertin. Vuorossa on musiikkia neljältä aikalaissäveltäjältä, jotka eivät juurikaan esittelyjä kaipaa - Franz Schubertin iki-ihana Rondo viululle ja orkesterille johdattaa Antonio Salierin öiseen serenadiin. Mozartin komea Kuningas Thamos -näytelmämusiikki puolestaan Joseph Haydnin moni-ilmeiseen Filosofi-sinfoniaan.

Kymi Sinfoniettan puhallinsoittajat kokoavat voimansa upeaan kevätiloitteluun orkesterin taiteellisen neuvonantajan, kapellimestari Olari Eltsin johdolla torstaina 22.4. klo 19 Kevätserenadi-konsertissa. Luvassa on korvia hivelevän kaunista puhallinmusiikkia, joka johdattelee iloisen pulppuilevaan sävelmaailmaan. Säveltäjäniminä ovat Joachim Raff, Antonin Dvořák ja Jean Francaix.

Odotettu vappukonsertti ”Volare!” tarjoaa ihanaa italialaista musiikkia La Stradasta Lazzarellaan, Mambo Italianosta O sole mioon perjantaina 30.4. klo 19. Mukana ovat Kymi Sinfoniettan lisäksi huippusolistit, Maria Ylipää ja Tero Harjunniemi, sekä kapellimestari Antti Rissanen ja hänen maukkaat orkesterisovituksensa. Pitkään solistiksi toivottu Maria Ylipää tunnetaan myös suosittuna näyttelijänä ja musikaalien pääosien esittäjänä sekä Suomessa että Ruotsissa. Tenori Tero Harjunniemi on loistanut monilla ooppera- ja operettilavoilla sekä mm. Tulisissa tenoreissa.

Nämä neljä verkkokonserttia striimataan suorina lähetyksinä, ja muut paitsi vappukonsertti ovat maksuttomia. Ennakkotiedoista poiketen kaikki konsertit jäävät katsottaviksi kahden viikon ajaksi nettiin, vappukonsertti viikoksi. Linkit konsertteihin ja lisätietoa löytyy osoitteesta: www.kymisinfonietta.fi.