KYMI SINFONIETTA LIVESTRIIMAA TUNNELMALLISEN JOULUKONSERTTINSA

14.12.2020

KATSO JOULUKONSERTTI TÄÄLTÄ (alkaa kohdasta 31:20) >>>

Kymi Sinfoniettan konsertit elävän yleisön edessä peruuntuivat viranomaisohjeiden mukaisesti joulukuussa koronaviruksen leviämisvaiheen vuoksi. Orkesteri haluaa kuitenkin tuoda iloa kaikille kuulijoilleen jouluisten sävelien muodossa verkossa, ja livestriimaa joulukonserttinsa tämän viikon torstaina 17.12. klo 19. Kyseessä on orkesterin ensimmäinen striimaus ja vieläpä täysin livenä, joten yleisö pääsee kokemaan konserttielämyksen mahdollisimman autenttisena. Konsertti on lisäksi maksuton kaikille kuulijoille, joten kyseessä on samalla ikään kuin musiikillinen joululahja kaikille orkesterin ystäville ja kuulijoille ympäri Suomea ja maailmaa.

Joulukonsertin solisteina ovat monipuoliset kotkalaismuusikot, TV:stäkin tutut Stella Christine ja Teemu Seppälä. Valloittavien esiintyjien tulkitsemana kuullaan niin perinteistä joulumusiikkia kuin uudempiakin, kansainvälisiä joululauluja. Konsertissa päästään nauttimaan ihanien tunnelmallisten joululaulujen, kuten Maa on niin kaunis ja Jouluyö, juhlayö lisäksi mm. Wham!-yhtyeen tutuksi tekemästä Last Christmas -kappaleesta ja monista muista jouluiseen tunnelmaan johdattelevista eri aikakausien sävelmistä. Myös Kymi Sinfoniettan omat muusikot pääsevät heittäytymään joulumusiikin pyörteisiin tässä konsertissa, jonka johtaa kapellimestari Esa Heikkilä.

Joulukonsertin livestriimausta tehdessä huomioidaan tarkasti turvallisuusseikat ja tilanteessa noudatetaan Kymsoten orkesterin osalta erikseen hyväksymiä turvallisuus- ja kokoontumisohjeita. Koronavirustilanteen vuoksi lavalla on pienennetty kokoonpano ja muusikot soittavat turvallisesti kahden metrin turvaväleillä kasvomaskein (aina silloin kun mahdollista).

Alun perin joulukonserttiproduktio oli tarkoitus toteuttaa yhteistyössä kotkalaisista musiikinopettajista muodostetun lauluyhtyeen ja musiikkiluokista koostetun, monikymmenhenkisen kuoron kanssa, mutta turvallisuussyistä suunnitelmia jouduttiin muuttamaan. Orkesterissa ollaan kuitenkin erittäin iloisia, että nykytekniikka mahdollistaa joulukonsertin toteutumisen ja muusikot pääsevät välittämään joulun iloista ja lohduttavaa sanomaa kameroiden välityksellä tällä kertaa suoraan koteihin.

Ohjeet joulukonsertin seuraamiseen julkaistaan Kymi Sinfoniettan www-sivuilla (www.kymisinfonietta.fi) ja sosiaalisen median kanavissa pian. Konsertti lähetetään Vimeo-alustalla ja striimauksesta vastaa Pro Audile Oy (Matti Heinonen).