KYMI SINFONIETTAN KEVÄTKAUDEN ALKU

08.01.2021

KYMI SINFONIETTAN KEVÄTKAUDEN ALKU JA TULEVAISUUDENNÄKYMÄT

KEVÄTKAUDEN ALOITUS:

Vallitsevan koronatilanteen ja kokoontumisrajoitusten vuoksi Kymi Sinfonietta ei pääse aloittamaan kevätkauttaan konsertoiden yleisölle. Orkesteri on rakentanut monipuolisen, värikkään ja mielen-

kiintoisen kevätkauden ohjelman, ja tarkoituksena oli julkaista ensin kahden ensimmäisen kuukauden konsertit ­­- vähän samaan tapaan kuin syksylläkin. Koronan leviämisvaiheen jatkuminen Kymenlaaksossa  pakotti kuitenkin muuttamaan suunnitelmia.

Niinpä Kymi Sinfonietta pyrkii välittämään rajoitusten aikana suuren osan kevätkauden ohjelmastaan yleisölle joko videoiden tai striimausten kautta. Sen lisäksi orkesteri julkaisee myös lyhyempiä esityksiä ja postauksia KYMI SINFONIETTA LIVES-kanavallaan viime vuoden tapaan.

Konsertointia pyritään jatkamaan tilanteen rauhoittuessa syksyn tapaan, julkaisten muutaman kuukauden konsertit kerralla.

 

KYMI SINFONIETTAN KUNTIEN RAHOITUS:

Syyskaudella Kymi Sinfoniettassa elettiin myös toisenlaisessa epävarmuudessa: Mitä Kymi Sinfoniettan kaupunkien rahoitukselle – ja tulevaisuudelle tapahtuu? Elokuun alussa Kouvolasta kantautui julkisuuteen tietoja mahdollisista avustusten leikkauksista, minkä jälkeen monet ihmiset ja tahot ilmaisivat huolensa tilanteesta. Joulun alla saatiin tietoa Kotkan ja Kouvolan välisestä uudesta sopimusluonnoksesta, joka tulee hyväksyttäväksi vielä kummankin kaupungin hallintoelimissä. Sopimus kattaa useamman vuoden:

Omistajakaupungit Kotka ja Kouvola ovat valmistelleet uutta pitkäaikaista sopimusta, jossa Kymi Sinfoniettan rahoitus varmistetaan aina 2026 asti. Kouvolan rahoitusosuus tulee uudessa sopimuksessa olemaan aikaisempaa pienempi. Kotka lisää omaa rahoitusosuuttaan ja omistustaan yhtiössä, jolloin orkesterin rahoitus säilyy samantasoisena.

Orkesterin toiminta kaupungeissa suhteutetaan avustusosuuksien mukaan. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Kymi Sinfonietta joutuu vähentämään toimintaansa Kouvolassa sekä konserttien että jalkautumisten suhteen. Viime vuoteen saakka Kymi Sinfonietta on toiminut koko historiansa ajan samalla volyymilla kummassakin omistajakaupungissa.

 

KYMI SINFONIETTAN VERKKOKONSERTIT KEVÄTKAUDEN 2021 ALUSSA:

(Tämän lisäksi myös muita esityksiä ja postauksia KYMI SINFONIETTA LIVES -kanavalla)

 

AVAJAISKONSERTTI         

Ke 27.1. klo 19                  
Löydät linkin konserttiin Kymi Sinfoniettan nettisivuilta:

www.kymisinfonietta.fi   

Kapellimestari ja laulusolisti:
Taavi Oramo

Harppusolisti:                    
Päivi Severeide

Lausunta:                           
runoilija Auli Särkiö

Claude Debussy:                
Dance sacrée et danse profane (Pyhä ja maallinen tanssi)

Heta Aho:                           
Kaksi Tanka-laulua:            
Älä hymyile

Illalla jätän
Kolme laulua Edith Södergranin runoihin:
Ett yndelsiga havet
Du som aldrig
Revance

Claude Debussy:                
La Mer est plus belle (Meri on kauniimpi)

Auli Särkiö:                        
meriaiheisia runoja

Nyt ovat luovat voimat liikkeellä! Yksi Suomen monipuolisimmista nuorista muusikoista, kapellimestari-laulusolisti Taavi Oramo, säveltäjä-huilisti Heta Aho ja runoilija Auli Särkiö koostavat Kymi Sinfoniettan soittajien kanssa upean musiikkia ja runoa yhdistävän kokonaisuuden.

Se vie meidät sekä meren että mielen syvyyksiin, ja lumoaa kauneudellaan ja värikkyydellään. Claude Debussyn meren mahtia kuvaava laulu, ja tanssien keinuva ja maalaileva sävelvuo kohtaavat Heta Ahon Södergran-laulujen isojakin kuohuja tyrskyävän musiikin sekä Auli Särkiön meriaiheiset runot. Debussyn maalauksellisissa tansseissa soolosivellintä käyttää harpisti Päivi Severeide.

 

BAROKKIKONSERTTI                              

Ke 3.2. klo 19                    

Löydät linkin konserttiin Kymi Sinfoniettan nettisivuilta:
www.kymisinfonietta.fi                         

Liidaus:                              
Raymond Cox, viulu

H. I. F. Biber:                      
Sonaatit nro 1 ja 12 kokoelmasta

“Sonatae tam aris quam aulis servientes”  (1676)

Christoph Graupner:         
Alkusoitto F-duuri

Jean-Babtiste Lully:           
Viisi tanssiosaa näyttämöteoksista

’Alceste’ (1673) ja ’Porvariaatelismiehenä’ (1670)

Johann David Heinichen:   
Concerto grosso F-duuri (n. 1720)

Tämä barokkikonserttimme tarjoaa totutusta poikkeavaa! Tällä kertaa mukana on nimittäin koko Kymi Sinfoniettan soitinvalikoima, ja sen lisäksi vielä barokin ajan loistava “komppiryhmä”, Matias Häkkinen cembalossa ja Jarmo Julkunen luutussa. Konserttimestari Raymond Coxin liidaamassa konsertissa kuullaan koukuttavaa barokkimusiikkia ylväästä fanfaaritunnelmasta elämäniloisiin tanssisäveliin. Konsertissa kuullaan myös Kymi Sinfoniettan uusimpia soittimia; vanhan mallin mukaan rakennettuja barokkikäyrätorvia.