Kymi Sinfoniettan kevätkausi 2022 - liput myyntiin pe 17.12. klo 10

13.12.2021
  • Lisätietoja lipunmyynnistä (mm. kausikortit) löytyy tiedotteen loppupuolelta.
     

Kymi Sinfoniettan kevätkausi on täynnä mielenkiintoisia kapellimestari- ja solistivierailuja omien muusikoiden monipuolista taituruutta unohtamatta - luvassa huippuelämyksiä myös klassisen genren ulkopuolelta

Kymi Sinfoniettan kevätkausi on täynnä mielenkiintoisia kapellimestari- ja solistivierailuja. Tässä joukossa on aivan ensimmäistä kertaa Kymenlaaksossa vierailevia huippunimiä kuin vanhojakin tuttuja, joiden uusintavierailua on odotettu suurella innolla. Orkesterin oman soittajiston monipuoliset taidot on haluttu nostaa erityisesti esiin sekä kapellimestarikorokkeella että kamarimusiikkikokoonpanojen rivistöissä. Näyttämömusiikki, kansanmusiikkivaikutteet, viihteellisempi vappuinen musiikki ja lastenmusiikki soivat korkeatasoisella otteella sinfoniakonserttien rinnalla. Monipuolisuutta ei ole unohdettu myöskään klassisen musiikin eri tyyleissä: konserteissa soivat eri tyylilajit barokin, klassismin ja romantiikan ajan sävelistä aivan uusimpaan uuteen. Orkesteri vierailee myös kesäfestivaaleilla.
 

Kevätkausi käynnistyy Olari Eltsin johtamana - esiintyjävieraina kaudella vanhoja tuttuja sekä uusia kasvoja

Kevätkausi käynnistyy ”Musiikkia maailman näyttämöiltä” -konsertilla Kotkassa 19.1. ja Kouvolassa 20.1. Kymi Sinfoniettan taiteellisen neuvonantajan Olari Eltsin johdolla. Konsertissa sukelletaan näyttömusiikin syövereihin: Sibeliuksen, Stravinskyn ja Richard Straussin sävelet avaavat upeita visuaalisia maailmoja teatterin ja baletin maailmaan. Elts johtaa avajaiskonsertin lisäksi kevätkaudella myös ”Puut kertovat – Valokeilassa fagotti” -konsertin maaliskuussa sekä Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertin kesäkuun alussa.

Kevätkaudella Kymi Sinfoniettan vieraaksi saapuu monia mielenkiintoisia kapellimestari- ja solistivieraita. Helmikuun alussa kapellimestari Jaakko Kuusisto saapuu vieraaksi kansanmusiikkiprojektin kanssa. Olari Elts tuo maaliskuun alun konserttinsa solistivieraaksi fagotin supertähden, useaan kertaan Grammy-ehdokkaana olleen virolaisen Martin Kuuskmannin. Heillä on tuomisinaan Kymi Sinfoniettan ja Viron kansallisen sinfoniaorkesterin yhteistilausteos, islantilaissäveltäjä Páll Ragnar Pálssonin fagottikonsertto. Maaliskuun ”Wagner ja Brahms: Elämää suurempaa” -konsertin kapellimestarina on Anna-Maria Helsing, joka on kansainvälisesti kysytyimpiä suomalaiskapellimestareita. Solistina on ruotsalaissopraano Julia Sporsén. Huhtikuussa vieraaksi saapuva viulisti Nikita Boriso-Glebsky hurmasi kymenlaaksolaisyleisön ensivierailullaan jo vuonna 2011, tämän odotetun Sibelius-viulukilpailun voittajan solistinumerona on huhtikuun konsertissa Pēteris Vasksin Distant Light -viulukonsertto. Vaikuttava Bachin Johannes-passio soi kapellimestari-tenori Topi Lehtipuun johdolla pääsiäisen alla. 
 

Orkesterin oman soittajiston taiturit kapellimestarikorokkeella ja kamarikokoonpanojen riveissä

Kevätkausi nostaa aivan erityisellä tavalla esille orkesterin oman soittajiston monipuolisen taituruuden sekä kapellimestarikorokkeella että kamari- ja barokkimuusikkoina. Orkesterin käyrätorvisti Henriikka Teerikangas tekee Kymenlaakson debyyttinsä kapellimestarina helmikuussa ”Käyrätorviguru Radovan Vlatković” -konsertissa. Samalla orkesteri saa vieraakseen yhden aikamme arvostetuimman käyrätorvivirtuoosin. Orkesterin oboen äänenjohtaja Dimas Ruiz Santos johtaa toukokuun alussa värikkään konsertin, joka ammentaa myös eri maiden kansanmusiikkiperinteistä. Kymi Sinfoniettan muusikoiden kamarimusiikilliset taidot pääsevät esille orkesterin konserttimestarin Raymond Coxin liidaamassa ”Rakkaudesta barokkiin” -konsertissa helmikuussa ja kamarimusiikkikonsertissa kesäkuun alussa. 
 

Huippuelämyksiä klassisen genren ulkopuolelta ja kaksi kesäfestivaalivierailua

Sinfonia- ja kamarimusiikkikonserttien lisäksi kevätkaudella koetaan korkeatasoisia elämyksiä myös klassisen genren ulkopuolelta. Kansanmusiikkiyhtye Friggin ja kapellimestari Jaakko Kuusiston helmikuun alun konsertissa suuremman orkesterin sointiin yhdistyvät pohjoismaisesta musiikkiperinteestä ja maanläheisestä americanasta ammennetut pelimannivaikutteet. Lapsiperheille takuuvarmaa piristystä ja oivaltavaa lastenmusiikkia tarjoilee Katti Matikaisen Musii-kissa!-konsertti maaliskuun lopussa. Jo käsitteeksi muodostuneissa vappukonserteissa juhlistetaan kevättä yhdessä Anne Mattilan ja Mikael Konttisen kanssa.

Lisäksi kevätkauden ohjelmaan sisältyy perinteinen Nuorten solistien konsertti, jossa kapellimestari Esa Heikkilän johtaman orkesterin solisteina säkenöivät Pohjois-Kymen ja Kotkan seudun musiikkiopistojen nuoret taiturit. Solistit valitaan koesoittojen perusteella ja orkesteri haluaa olla kannustamassa nuoria soittajia eteenpäin musiikin tiellä.

Kymi Sinfonietta on kutsuttu esiintymään peräti kahdelle eri musiikkifestivaalille kesällä 2022: Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertti soi Olari Eltsin johdolla erityismaustein 8.6. ja Hamina Tattoossa orkesteri esiintyy 11.7. Rakuunasoittokunnan ja Varusmiessoittokunnan reservin jousiston kanssa festivaalin avajaiskonsertissa solisteina Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen. Lohisoiton ohjelma julkaistaan alkukeväällä 2022.
 

Kausikonsertit myyntiin pitkän tauon jälkeen – konsertit soivat terveysturvallisesti

Kevätkauden konserttiliput tulevat myyntiin perjantaina 17.12. klo 10. Erityistä on, että kausikorttipaikat tulevat nyt myyntiin ensimmäistä kertaa maaliskuun 2020 jälkeen. Kaikki kausikorttipaikat - uudet ja vanhat - myydään ainoastaan orkesteritoimiston kautta (yhteys: Minna Korkolainen, puh. 050 3232 050). Konserttien terveysturvallisuuteen kiinnitetään edelleen huomiota mm. vahvan kasvomaskisuosituksen avulla. Koronapassi otetaan käyttöön joulukuussa ja sen käyttöä jatketaan viranomaisohjeiden mukaisesti tarvittaessa myös keväällä 2022.

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Tarvittaessa lipun voi lunastaa orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka, puh. 05 234 4891), Kuusankoskitalon ja Manskin (auki tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista sekä konserttitalojen lipunmyyntitiskeiltä ennen konserttia. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan. Ennakkomyyntipaikoissa tulee käyttää kasvomaskia sekä noudattaa turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Säännönmukaisesti päivitettävät yleisön turvallisuusohjeet löytyvät osoitteessa www.kymisinfonietta.fi.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Mikko Leppänen, Kymi Sinfonietta, puh. 050 505 1082, mikko.leppanen@kymisinfonietta.fi