KYMI SINFONIETTAN UUDEKSI TOIMITUSJOHTAJAKSI ON VALITTU MIKKO LEPPÄNEN

01.07.2021

Toimitusjohtaja Riikka Luostarisen ilmoitettua 8.4.2021 päättävänsä työnsä Kymenlaakson Orkesteri Oy:ssä (Kymi Sinfoniettassa) syyskauden alussa, yhtiön hallitus käynnisti uuden toimitusjohtajan haun.

Hakuprosessi saatiin päätökseen, kun yhtiön hallitus kokouksessaan 23.6.2021 valitsi Mikko Leppäsen uudeksi toimitusjohtajaksi.

Mikko Leppänen aloittaa yhtiön palveluksessa 16.8.2021 ja toimitusjohtajana 1.9.2021, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen jättää yhtiön.

Mikko Leppänen, 38, siirtyy Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajaksi Sinfoniaorkesteri Vivon intendentin tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2018 lähtien. Leppänen on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutusohjelmasta ja kauppa- tieteiden kandidaatiksi Helsingin kauppakorkeakoulusta. Taidemusiikin parissa Leppänen on aiemmin työskennellyt mm. Sysmän Suvisoitto- ja Musiikin aika -festivaalien toiminnanjohtajana. Ennen kulttuurialalle siirtymistään hän työskenteli kansainvälisissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.

”Mikko Leppäsellä on koulutuksen kautta vahva taloudellinen ja hallinnollinen osaaminen. Mikolla on työkokemusta monesta erilaisesta organisaatiosta, joka luo vahvan pohjan Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajan vaativaan tehtävään”, hallituksen puheenjohtaja Juha Tilli kertoo.

"Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajuus on Suomen orkesterikentässä ainutlaatuinen ja äärimmäisen mielenkiintoinen tehtävä, jossa pystyn yhdistämään sekä taidehallinnon että kauppatieteellisen osaamiseni. Kymenlaakson oma orkesteri on taiteellisesti korkeatasoinen ja monenlaisiin to- teutuksiin kykenevä orkesteri, jota lähden suurella innolla luotsaamaan kohti koronahaasteiden jälkeistä aikaa", kertoo tuleva toimitusjohtaja Mikko Leppänen.