KYMI SINFONIETTA SOITTAA PERTSA JA KILU -ELOKUVAN MUSIIKIN

Lähettänyt Riikka Luostarinen Ti 13.7. klo 13:25

Keskiviikkona 14.7.2021 ensi-iltansa saavan uuden Pertsa ja Kilu -elokuvan yksi kiitellyistä elementeistä on sen upea musiikki, jonka on säveltänyt kansainvälisesti arvostettu elokuvasäveltäjä Panu Aaltio. Musiikkia ei ole tuotettu monen nykyelokuvan tapaan digitaalisesti, vaan elokuvassa sen soittaa oikea orkesteri, Kymi Sinfonietta.

Tagit

KYMI SINFONIETTAN UUDEKSI TOIMITUSJOHTAJAKSI ON VALITTU MIKKO LEPPÄNEN

Lähettänyt admin To 1.7. klo 09:31

Toimitusjohtaja Riikka Luostarisen ilmoitettua 8.4.2021 päättävänsä työnsä Kymenlaakson Orkesteri Oy:ssä (Kymi Sinfoniettassa) syyskauden alussa, yhtiön hallitus käynnisti uuden toimitusjohtajan haun.

Hakuprosessi saatiin päätökseen, kun yhtiön hallitus kokouksessaan 23.6.2021 valitsi Mikko Leppäsen uudeksi toimitusjohtajaksi.

Tagit

KYMI SINFONIETTAN SYYSKAUSI 2021 - Musiikillisten helmien sarja

Lähettänyt Reetaliina Marin Ti 15.6. klo 16:00

Kymi Sinfoniettassa odotetaan innokkaasti, että syyskaudella päästäisiin konsertoimaan livenä yleisölle konserttisaleissa! Mahdollisten turvallisuusrajoitusten vaikutukset on pyritty huomioimaan pitkälle jo kauden ohjelmistosuunnittelussa, esim. orkesterikokoonpanon suuruudessa ja siinä, että väliaikaa ei mahdollisesti pystytä pitämään esim. Kotkan konserttitalon lämpiötilojen ahtauden vuoksi. Muutoksia saattaa ohjelmistoon ja konsertteihin toki vielä tulla mahdollisten rajoitusten myötä, mutta lipunmyynti syyskaudelle aloitetaan elokuun alun jälkeen.

Tagit

KAUNEIMMAT BAROKKIJOULULAULUT

Tiesitkö, että moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista juontaa juurensa jo vuosisatain takaa, barokin aikakaudelta! Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Nokkahuilutaiteilija Sini Vahervuo, cembalotaiteilija ja orkesterinjohtaja Matias Häkkinen sekä kitara- ja ukuleletaiteilija Jarmo Julkunen ovat kiertäneet yhtyeensä kanssa vuosien ajan joulukirkkokonserteissa ympäri Suomea.

VIRTUOOSIVOIMAA! "Mendelssohnin taiteilijasisarukset"

Tämä sinfoniakonsertti on täynnä suuria tunteita ja virtuoosista voimaa. Säveltäjä Kalevi Aho on hyödyntänyt
sellon upeat mahdollisuudet toisessa sellokonsertossaan. Konserton laulava legato ja virtuoosinen energia
syttyvät henkiin yhden kansainvälisesti kysytyimmän suomalaissellistin, Jonathan Roozemanin käsissä. Felix 
Mendelssohn ja Fanny Hensel-Mendelssohn olivat paitsi sisaruksia, myös työpari, jota yhdisti valtava

JOULU LAULUYHTYE RAJATTOMAN KANSSA

Lauluyhtye Rajattoman joulukonsertit ovat vuosien myötä muodostuneet käsitteeksi. Herkän tunnelmallinen musiikkinsa ja taiturillinen a capella -laulantansa sytyttävät joulun hengen konserttisaleihin ympäri Suomen. Tällä kertaa Rajaton yhdistää voimansa Kymi Sinfoniettan muusikoiden kanssa. Rajattoman ensimmäisestä joulukonsertista on kulunut yli 20 vuotta ja ne ovat edelleen hartaasti odotettuja ja toivottuja.

BIZARRE BAZAAR

Klarinetin velho, Kari Kriikku, yleisön pyynnöstä! Hänen poskettoman taidokas ja viihdyttävä esityksensä ei jätä ketään kylmäksi! Bizarre Bazaar on musiikillinen ”itämainen tori”, jonka kojuissa pohjalainen vakavuus yhdistyy itäeurooppalais-arabialaisiin tunnelmiin. Hengästyttävissä rytmeissä kuullaan vaikutteita klezmeristä, tangosta ja fadosta! Klarinetti on suosittu soitin monien maiden kansanmusiikissa. Kriikku onkin kerännyt vuosien varrella eri kulttuureista vastaan tulleita, häntä sävähdyttäneitä teoksia.