Klassinen musiikki kohtaa rockin

Lähettänyt Reetaliina Marin 29.4. 09:47

Haminalais-kouvolalainen Rock-Criminals-yhtye julkaisee perjantaina 29.4. uuden singlen Cans n’ Bottles. Nimikkobiisin lisäksi singleltä löytyy Eagle-niminen kappale. Julkaisu on tehty yhdessä Kymi Sinfoniettan kanssa. Kappaleet tehtiin osana Rock Academy Kouvola -hanketta, jossa bändi ja orkesteri olivat mukana vuosina 2019-2021.

Tagit

JOHANNES-PASSIO TUO KYMENLAAKSOON VAIKUTTAVAN SOLISTIKAARTIN

Lähettänyt Reetaliina Marin 8.4. 14:34

Kymi Sinfoniettan pääsiäisperinne jatkuu elinvoimaisena, Bachin Johannes-passio soi keskiviikkona 13.4. Kouvolan Keskuskirkossa ja torstaina 14.4. Kotkan kirkossa monipuolisen kapellimestari-tenori Topi Lehtipuun johtamana yhdessä vaikuttavan solistikaartin kanssa.

Tagit

Hyväntekeväisyyskonsertti "Apua Ukrainalle!" soi torstaina 7.4.

Lähettänyt Reetaliina Marin 1.4. 14:22

Taiteilijat ja muusikot ympäri maailmaa ovat osoittaneet tukensa ukrainalaisille vallitsevassa maailmantilanteessa. Hyväntekeväisyyskonserteilla on ollut suuri merkitys myös henkisesti. Nyt on Kymi Sinfoniettan aika liittyä tähän suureen joukkoon ja välittää koskettavan musiikin välityksellä rauhan ja harmonian viestiä kuulijoille torstaina 7.4. Kotkan konserttitalolla ”Apua Ukrainalle” -hyväntekeväisyyskonsertissa. Se jakautuu musiikillisesti kahteen osioon: upeat suomalaissävelet Sibeliuksesta nykypäivään muistuttavat tärkeistä rauhan ja solidaarisuuden teemoista.

Tagit

Uuno Klami -kilpailuun ennätysmäärä sävellyksiä

Lähettänyt Reetaliina Marin 25.3. 11:52

Valtakunnallisen IV Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun osallistumisaika päättyi 14.2.2022. Kilpailukansliassa eletään ilahtuneissa tunnelmissa, sillä posti toi kilpailukansliaan ennätykselliset 47 sävellystä! Sävellyksiä on lähetetty postileimojen perusteella ympäri Suomea, mikä on osoitus siitä, että tieto kilpailusta on saavuttanut laajalti nuoret säveltäjät.

Tagit

Ke 23.3. verkkokonsertti: Valoa näkyvissä!

Lähettänyt Reetaliina Marin 21.3. 13:54

VALOA NÄKYVISSÄ -VERKKOKONSERTTI JULKAISTAAN KE 23.3. – MUKANA MYÖS ORKESTERIN TRUMPETISTIN OMA SÄVELLYS

Kymi Sinfoniettan muusikoiden suunnittelema, keskiviikkona 23.3. klo 19 ensiesityksenä nähtävä Valoa näkyvissä -verkkokonsertti johdattelee kuulijat musiikilliselle polulle, joka on täynnä kauneutta, valoa ja sadunomaista tenhoa. Matkaa taitetaan orkesterin puhallin- ja jousisoittajien sekä lyömäsoittajan seurassa kepein askelin.

Tagit

YLE radioi 10.3. konsertin suorana lähetyksenä - SPR mukana konserteissa

Lähettänyt Reetaliina Marin 7.3. 11:10

Kymi Sinfonietta saa vieraakseen keskiviikkona 9.3. Kotkan konserttitalolle ja torstaina 10.3. Kuusankoskitalolle fagotin supertähden: Yhdysvalloissa asuva virolaissyntyinen Martin Kuuskmann on ollut useampaan kertaan Grammy-palkintoehdokkaana ja aikamme musiikilla on ollut myös suuri rooli hänen ohjelmistossaan.

Tagit

MUUTOKSIA 7.4. KONSERTIN OHJELMAAN

Lähettänyt Reetaliina Marin 4.3. 17:01

TIEDOTE
4.3.2022

Kymi Sinfonietta joutuu valitettavasti vaihtamaan konserttiohjelman Kotkassa 7.4. klo 19 pidettävään konserttiin. Alkuperäisen konserttiohjelman mukaisesti konsertissa oli määrä olla venäläinen kapellimestari ja solisti. Konsertin kohtaloa on mietitty useiden eri tahojen kanssa ja päädytty siihen tulokseen, että juuri nyt aika ei ole oikea järjestää tätä konserttia. Päätös myös noudattaa Kotkan kaupungin linjausta ja Kymi Sinfonietta kuuluu Kotka-konserniin.

Tagit