Linda Fogelsone
Linda Fogelsone
I- viulu
2.Konserttimestari

Viulisti Linda Fogelsone (s. 1987) on kotoisin Latviasta, missä hän loitti viulunsoiton opintonsa Emils Darzins -musiikkikoulussa Riiassa, opettajanaan Ludmila Girska. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2006 opiskellen viulunsoittoa ensin Turun musiikkiakatemiassa ja vuodesta 2007 Sibelius-Akatemiassa Alexander Vinitskin johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 2015.

Fogelsone on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan Kaija Saarikettu, Mikhail Kopelman, John Kane, Andrea Duka-Löwenstein, Daniela Rizova, Attila Fyzessery, David Danel, Anete Zvaigzne ja Marina Kesselman. Fogelsone on myös soittanut paljon kamarimusiikkia eri yhtyeissä opettajinaan mm. Tuija Hakkila, Marko Ylönen, Jouko Laivuori, Charles Castlemann, Georg Hamann, Felix Gottlieb, Alexander Rudin, Erkki Lahesmaa, Timo Hanhinen, Olaf Adler ja Janis Rinkulis.Vuonna 2009 Linda Fogelsone voitti kolmannen palkinnon viidennessä kansainvälisessä Beethoven -kilpailussa Itävallassa. Vuonna 2011 hän voitti ensimmäisen palkinnon sekä instituutin palkinnon Crescendo Summer Institute of the Arts -festivaalilla. Linda Fogelsonella on myös ollut soolo- ja kamarikonsertteja Latviassa, Virossa, Suomessa, Iso-Britanniassa, Tsekissä, Itävallassa ja Unkarissa.

Elokuussa 2013 Fogelsone aloitti II-viulun äänenjohtajana Kymi Sinfoniettassa, ja vuodesta 2015 lähtien hän on toiminut Kymi Sinfoniettan 2. konserttimestarina ja esiintynyt myös orkesterin solistina.