avoin
Riikka Kokkonen
II- viulu

Liityin Kymi Sinfoniettan soittajistoon vuonna 2018. Nautin orkesterimme kansainvälisestä ilmapiiristä. Viuluni on erään prahalaisen luutuntekijän 1700-luvun lopulla valmistama ja saksalainen jouseni on noin satavuotias. Työhömme kuuluukin aikamatkailu kolmensadan vuoden päähän ja takaisin, barokista nykymusiikkiin. On hauska huomata, että pitkälti samanlaisilla työvälineillä on soitettu jo 300 vuotta sitten.

Teemme tätä työtä yleisöllemme, ja minusta onkin tärkeää saada soittaa kahden kaupungin orkesterissa molempien kaupunkien kuulijoille. On myös mielenkiintoista huomata erilaisten konserttipaikkojen akustinen merkitys, se antaa aivan uudenlaista perspektiiviä yhteissoittoon.

Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja opiskelin viulunsoittoa mm. seuraavien opettajien johdolla: Päivyt Meller, Alexander Vinnitski ja Seppo Tukiainen. Vaihtovuoden vietin Leipzigissä Carolin Widmannin opissa, ja vuoden opiskelin myös Fulbright-stipendiaattina New Yorkissa Nina Beilinan johdolla. Yksityisesti sekä kursseilla olen saanut myös tärkeää oppia esimerkiksi Petri Aarniolta ja Lara Levilta. Olen kiitollinen kaikille opettajilleni erilaisista näkökulmista, joita he ovat vuosien varrella minulle tarjonneet.

Olen kotoisin Keminmaasta ja Raahesta. Olen lähes koko elämäni asunut merenrantakaupungeissa, ja pidän nykyäänkin kaikenlaisten vesistöjen läheisyydessä vaeltelusta. Huomaan, että luonnon tarjoamat hengähdyshetket ovat tulleet minulle yhä tärkeämmiksi. Käytän hyväkseni mahdollisuudet vierailla puistoissa, rannoilla ja metsissä. Konserttipäivinä nautin usein kävelyretkestä Katariinan meripuistossa Kotkassa, tai ulkoilen Kymijoen varrella Kuusankoskella. Vapaa-ajalla harrastan myös pilatesta, sauvakävelyä ja lukemista.