Ajankohtaista

Kymi Sinfoniettan mielenkiintoinen syyskausi jatkuu liveyleisön edessä. Ensi viikon Mozartin rakastetuimmat ja keskiviikon 13.10. Red House! Aaltoja! -konsertin lisäksi nyt myynnissä ovat myös 20. ja 21. lokakuuta kuultavat, pianisti ja kapellimestari Olli Mustosen luotsaamat konsertit Kotkassa ja Kouvolassa. Kymi Sinfoniettan syyskauden konsertit ovat tulleet myyntiin vaihe kerrallaan, sillä orkesteri seuraa herkeämättä koronatilanteen kehittymistä ja yleisötilaisuuksia koskevien kokoontumisrajoitusten ja turvavälisäädösten purkamista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset 3.9.2021 alkaen, mikä merkitsee mm. sitä, että sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoituksia.

SYYSKAUSI 2021

TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA (päivitetty 8.9.2021)

YLEISÖTURVALLISUUS KORONAVIRUSPANDEMIAN AIKANA

Keskiviikkona 14.7.2021 ensi-iltansa saavan uuden Pertsa ja Kilu -elokuvan yksi kiitellyistä elementeistä on sen upea musiikki, jonka on säveltänyt kansainvälisesti arvostettu elokuvasäveltäjä Panu Aaltio. Musiikkia ei ole tuotettu monen nykyelokuvan tapaan digitaalisesti, vaan elokuvassa sen soittaa oikea orkesteri, Kymi Sinfonietta.

Toimitusjohtaja Riikka Luostarisen ilmoitettua 8.4.2021 päättävänsä työnsä Kymenlaakson Orkesteri Oy:ssä (Kymi Sinfoniettassa) syyskauden alussa, yhtiön hallitus käynnisti uuden toimitusjohtajan haun.

Hakuprosessi saatiin päätökseen, kun yhtiön hallitus kokouksessaan 23.6.2021 valitsi Mikko Leppäsen uudeksi toimitusjohtajaksi.