Klassinen musiikki kohtaa rockin

29.04.2022

Haminalais-kouvolalainen Rock-Criminals-yhtye julkaisee perjantaina 29.4. uuden singlen Cans n’ Bottles. Nimikkobiisin lisäksi singleltä löytyy Eagle-niminen kappale. Julkaisu on tehty yhdessä Kymi Sinfoniettan kanssa. Kappaleet tehtiin osana Rock Academy Kouvola -hanketta, jossa bändi ja orkesteri olivat mukana vuosina 2019-2021. Jousisovitukset kappaleisiin on tehnyt Kymi Sinfoniettan sellisti Kati Ylitalo.

Cans n’ Bottles -biisi yhdistelee karua katuromantiikkaa Disney-tyylisiin jousisovituksiin, kun taas Eagle tavoittelee elokuvamaista mahtipontisuutta. Kappaleet ovat bändin käsialaa. Yhteistyö biisintekijöiden ja orkesterin välillä sujui Rock-Criminalsin solistin Alex Wildin mukaan mutkattomasti:
- Korona-aikana hyödynsimme paljon etäaikojen tekniikkaa ja näin pysyimme tiiviisti yhteydessä kappaleen kehittymisen suhteen. On upeaa saada biisit viimein
julkaistua, Wild kertoo.

Wild kuvailee projektin olleen mielenkiintoinen ja uusia kokemuksia tarjoava:
- Ison jousiorkesterin kanssa työskentely oli upea kokemus ja biisit heräsivät henkiin täysin uudella tavalla sovitusten myötä, Wild sanoo.

Kappaleet on nauhoitettu Sonicimage-studiolla Kouvolassa. Biisien miksauksesta ja masteroinnista on huolehtinut Jari-Jukka Nippala.