Kymi Sinfonietta ottaa koronapassin käyttöön konserteissaan

09.12.2021

Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisalue ja koronatilanne alueella on vaikea. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä antoi keskiviikkona 8.12. Etelä-Suomen aluehallintovirastolle suosituksen rajoittaa yli 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestämistä sisätiloissa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kymenlaakson alueella on kielletty 13.12.2021 alkaen kaikki yli 50 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet. Rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Uusi määräys on voimassa 12.1.2022 asti. Näin ollen koronapassi on voimassa Kymi Sinfoniettan tilaisuuksissa ainakin Kauneimmat barokkijoululaulut -konserteissa 15. ja 16.12. ja koronatilanne ja -rajoitukset huomioiden myös kevätkaudella 2022. Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Kymi Sinfoniettan konserteissa terveysturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota koronapassin lisäksi mm. seuraavin toimenpitein:

 • konserttien yleisömääriä on rajattu, eli konserttisaleissa on käytössä edelleen noin yhden metrin turvavälit
 • konserteissa on voimassa vahva maskisuositus alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti
 • konsertteihin saa tulla vain terveenä
 • lähikontakteja tulee välttää
 • tarjolla on käsidesiä useassa pisteessä

Katso yleiset turvallisuusohjeemme: https://kymisinfonietta.fi/index.php/fi/uutinen/turvallisesti-kymi-sinfoniettan-konserteissa

Ohjeet koronapassin käyttöön

Yleiset ohjeet koronapassin lataamiseen:

Lataa koronapassi etukäteen Omakannasta osoitteesta www.kanta.fi/koronatodistus. Passin voi joko tulostaa tai näyttää mobiililaitteelta.

 • Passi on käytännössä sivulla näkyvä nimesi ja QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus.
 • Passi tarkastetaan konserttisaliin saapuessasi. Tulethan paikalle hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi.
 • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
 • Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta siitä yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai testi on tehty.
 • Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin Omakanta-palvelusta.  Passit tarkistetaan THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle muita henkilö- tai terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta.

Lisätietoja löytyy mm. STM:n sivuilta (https://stm.fi/koronapassi) ja kanta.fi-sivustolta (https://www.kanta.fi/koronatodistus).   

Ei koronapassia?

 • Mikäli asiakkaalla on ostetut liput, mutta ei koronapassia, voi hän vaihtaa liput toiseen konserttiin tai lahjakorttiin olemalla yhteydessä orkesteritoimistoon, puh. 05 234 4891, toimisto@kymisinfonietta.fi

 

Lisätietoja:

Mikko Leppänen

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja

puh. 050 505 1082, mikko.leppanen@kymisinfonietta.fi