Kymi Sinfoniettan pienyhtyeiden jalkautuminen Kotkan ja Kouvolan päiväkoteihin, ala- ja yläkouluihin sekä lukioihin tavoittaa jälleen satoja lapsia ja nuoria

10.10.2019

Kymi Sinfoniettan pienryhmät ovat olleet tällä viikolla jälleen liikkeellä ympäri Kymenlaaksoa! Yhteensä yhdeksän pienyhtyettä on välittänyt elävän musiikin ilosanomaa ja virkistystä Kotkan ja Kouvolan päiväkodeissa (esikoululaiset), ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa. Lisäksi orkesteri osallistuu valtakunnalliseen vanhustenviikkoon konsertoimalla senioreille sekä Kouvolassa että Kotkassa. Yhteensä ryhmät esiintyvät noin 50 kohteessa. Viemisinään esiintyjillä on ohjelmisto, joka on räätälöity lasten, nuorten ja ikäihmisten musiikkimakuun sopivaksi. Kymi Sinfonietta toteuttaa vastaavankaltaiset erittäin laajat jalkautumiskiertueet kaksi kertaa vuodessa tavoittaen tällä tavoin tuhansia ihmisiä.
Kymi Sinfoniettan jalkautumistoimintaan on sisältynyt tällä kertaa aivan uudenlaisia muotoja: viulisti Suvi Granberg on luennoinut musiikin hyvää tekevästä vaikutuksesta aivotoimintaan ja hyvinvointiin Seniorit Suhisee -tapahtumassa Kouvolassa ja huilisti Outi van Treeck pitää työpajan musiikkiopistojen huilunsoiton oppilaille molemmissa kaupungeissa. Viikon ohjelmaan on sisältynyt myös vierailuja orkesterin kummiluokille.

Kymi Sinfoniettan jalkautumistoiminta yksi laajimmista suomalaisella orkesterikartalla
Kymi Sinfoniettan vuotuinen esiintymismäärä on yksi suurimmista suomalaisella orkesterikentällä. Se esiintyy kaiken kaikkiaan Suomen orkestereista laajimmin normaalien konserttisaleissa pidettävien konserttien ohella jalkautuen pienryhmissä yleisön pariin päiväkoteihin, kouluihin, hoivakoteihin, vanhusten palvelutaloihin ja sairaaloihin. Esimerkiksi vuonna 2018 Kymi Sinfonietta tavoitti ennätykselliset 10.369 kuulijaa jalkautumiskonserteissa.

Lisätiedot:
Minna Korkolainen, Kymi Sinfonietta
puh. 050 323 2050
minna.korkolainen@kymisinfonietta.fi

Riikka Luostarinen, toimitusjohtaja, Kymi Sinfonietta
puh. 050 570 6866
riikka.luostarinen@kymisinfonietta.fi