Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Yleisötyö, Kamarikonsertti / Kuusankoskitalo

KYMI SINFONIETTAN MUUSIKOT LAVALLA: MELKEIN JAZZIA

9.2.2023 klo 19:00

Kymi Sinfoniettan klarinetin äänenjohtaja, Csaba, vie meidät svengaavalle retkelle. Kavereina matkassa ovat kontrabasson äänenjohtaja Johannes, lyömäsoittaja Roope Kantonen sekä László Süle, unkarilaissyntyinen jazzpianisti ja -säveltäjä, joka konsertoinnin lisäksi opettaa Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Hidas, hidas, mutta kuka on säveltäjä? No, Hidas on se säveltäjä, Frigyes Hidas. Konsertin ensimmäinen numero, Hidaksen Fantasia klarinetille ja pianolle saa lisämaustetta, kun soppaan lisätään bassoa ja rumpusettiä.

Lajos Dudásin Concertino on sävelletty Artie Shaw’n muistolle. Lajos Dudás on unkarilaissyntyinen klarinetisti, joka on Budapestin Lisztin musiikkiakatemian opiskelujen jälkeen tehnyt uraa jazzmaailmassa soittajana ja säveltäjänä Saksassa. Artie Shaw oli amerikkalainen jazzklarinetisti, säveltäjä. Kappale sisältää herkullisia hitaita melodioita, mystisiä kadensseja ja tyylikkäät juoksutukset à la Artie Shaw.

László Sülen sävellyksiä ei voi jättää pois ohjelmasta, kun hän on kerran itsekin paikalla. Tällä kertaa hänen tuotannostaan kuullaan kaksi kappaletta: Stone Flower ja Szivárvány (Sateenkaari).

Sitten vielä vähän Mozartia – tavalla, josta varmaan hän itsekin olisi pitänyt. Benny Goodman ei kaipaa varmaankaan sen suurempaa esittelyä. Goodman on tehnyt retkiä jazzin ja klassisen musiikin maailmassa soittamalla välillä swingiä, välillä Bartókia tai Mozartia. Tänään kuullaan hänen versionsa Paganinin kapriisista nro XXIV.

Jos kaikki menee hyvin, saattaapa porukalta irrota vielä yksi ylimääräinenkin kappale…

Liput: Vapaa pääsy

Tiedot

Päivämäärä:
9.2.2023
Aika:
19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Kuusankoskitalo
Kymenlaaksonkatu 1
Kouvola, 45700
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto